Blog: Ik ga een Detox kuur doen!!

 
 

Ik ga een Detox kuur doen!!

Vandaag is het zover… Ik ga beginnen met mijn detox kuur. Ik vraag mij al heel lang af hoe dat zal zijn, waarom mensen het doen en over het algemeen zo enthousiast zijn en wat het effect ervan is. Ik heb vorig jaar een sportvasten kuur gedaan en was daar heel enthousiast over. Er zijn wel een paar grote verschillen tussen die kuur en de kuur die ik nu ga doen. Sportvasten is 10 dagen inclusief op- en afbouwdagen, mét supplementen en het is erg belangrijk om elke dag 30 minuten cardio te doen. Deze detox kan voor 3, 5 of 7 dagen. Ik, als beginner, kies voor 3 dagen.

WAAROM?

Ten eerste omdat ik er dus erg nieuwsgierig naar ben en zelf wil ervaren hoe het is en wat ik ervan vind. Het lijkt mij erg goed om even te resetten qua gewoontes zoals koffie en alcohol drinken, suiker eten (koek, chocola snoep etc). Dat zijn namelijk producten die je een paar dagen voor die tijd, tijdens en erna niet mag eten.  Daarnaast heb ik een sport-fotoshoot gepland staan, waarbij ik in topvorm wil zijn.

Een detox kuur is dé manier om het lichaam op natuurlijke wijze te ontgiften en tegelijkertijd te voeden met gezonde voedingsstoffen en enzymen. Ons lichaam besteedt enorm veel energie aan de constante inspanning van onze spijsvertering. Als we stoppen met het eten van vast voedsel zal al het bloed en energie vanuit de spijsverteringsorganen vrijkomen en zich verplaatsen naar de hersenen, huid, lever, en andere organen die niet voldoende aandacht hebben gehad.

Tekenen dat het tijd is voor een detox moment zijn bijvoorbeeld:

  • •een verzwakt immuunsysteem
  • •een onrustige huid
  • •allergieën
  • •lage stemmingen of woede
  • •slapeloosheid
  • •slechte spijsvertering
  • •gewichtstoename
  • •weinig energie

HOE?

Een kuur bestaat uit 3 verschillende juices (6 flesjes à 300ml) per dag. Naast de detox juices die je van Dr. Blend krijgt, is het de bedoeling dat je geen ander voedsel tot je neemt en veel water en/of kruidenthee drinkt.

Alcohol, cafeïne, nicotine, dierlijke producten, geraffineerde suikers en tarwe moeten een paar dagen voor de kuur al niet meer genuttigd worden.

DAG 1

Ik heb er zin in en haal mijn sapjes op bij Dr Blend in de gezellige Herenstraat in Amsterdam, waar de 6 flesjes à 300 ml al voor mij klaarstaan. Het zijn 3 verschillende sapjes, in de ene meer fruit zoals jus d’orange, appel en mango en in de ander meer groente zoals broccoli, spinazie en courgette. Wel zijn ze allemaal groen, met cocos water en chlorella.

Ik reken uit dat ik elke 2,5 uur een flesje mag drinken verdeeld over de hele dag. De sapjes smaken verrassend goed. Ik moet lachen om hun quote: ‘Never judge a blend by it’s color’, want dat klopt helemaal.

Ik voel me heel goed en fit, terwijl ik toch een hele drukke dag heb en zeker 1,5 uur heb gefietst.

’s Avonds lukt het me niet om in slaap te komen. Ik heb zoveel energie! Ik val pas om 2 uur in slaap en de wekker staat alweer om 5.45 uur..

DAG 2

De nog geen 4 uur slaap blijf ik voelen en ik begin wel steeds meer honger te krijgen.. Wat op zich heel logisch is natuurlijk haha! Ik word wel heel blij van de flesjes sap die ik elke 2,5 uur mag drinken. Daarnaast drink ik ongeveer 3,5 liter water en verse gember- en muntthee. Om 14 uur ben ik klaar met werken en staat er een repetitie gepland voor Twenty 4 Seven. Zaterdag hebben we een optreden in Tsjechië met een nieuwe show, die natuurlijk helemaal goed moet gaan. Het gaat voorspoedig en ik hou het goed vol. Ik heb echter wel een beetje last van mijn spieren, een soort spierpijn en kramp.

Bij thuiskomst ben ik heel laag in mijn energie en komt er niks meer terecht van mijn plan om een cover op te gaan nemen. Om 20.30 uur ga ik al slapen..

DAG 3

Opnieuw gaat de wekker om 5.45 uur, maar na die 9 uur slaap, ben ik nu topfit! Vandaag is alweer de laatste dag van de detox! Ik fiets langs Dr. Blend, waar Jamal alweer klaarstaat met mijn 6 flesjes. Twee van de zes groene sapjes zijn vandaag vervangen door rode, door de inhoud van onder andere bieten en wortel. Deze sapjes zorgen dat er meer zuurstof bij mijn spieren komt. Ik blijf me goed voelen en heb nergens last van.

Na het werk heb ik een sport-fotoshoot voor de nieuwe campagne van TrainMore. Buik-, billen-, benen- en rugoefeningen, alles komt aan bod. Ik trek het prima en na 3 uur staat alles erop. Yeahh, it’s a wrap!

Ik heb nog een afspraak bij de tandarts en ga dan naar huis. Tja eten mag ik toch niet, dus hoef ook niet naar de Albert Heijn en koken is ook niet nodig. Dat is echt gek. Aangezien ik nu toch tijd over heb, doe ik even een powernap. Uurtje later ga ik shoppen voor mijn nieuwe outfit voor het optreden in Tsjechië.

’s Avonds val ik heerlijk in slaap en verheug ik me op het ontbijt 🙂

CONCLUSIE

Ik zou het iedereen aanraden die zijn lichaam wilt ontgiften, maar let er wel op: je hebt over het algemeen minder energie, dus bent minder productief op de dag; je verliest kilo’s, maar ook spiermassa; bouw goed op en af met je voeding, dus ga niet na de 3 dagen gelijk weer alles eten en drinken wat tijdens de kuur ook niet mocht. Is je doelstelling afvallen of sportprestaties verbeteren, dan zou ik Sportvasten adviseren.

Ik ben blij dat ik het heb gedaan. Het is een manier om je gewoontes te doorbreken en je te herpakken. Zo dronk ik bijvoorbeeld steeds meer kopjes koffie per dag of nam ik regelmatig een glas wijn of at ik een pak koekjes op. Het wordt iets gewoons en pas als je het niet meer doet, merk je dat. Je wordt je bewust van je gewoontes en het voelt goed om door zo’n detox te beseffen dat je jezelf onder controle hebt.

Ik voel me energiek en mijn huid ziet er mooi uit. Ik kreeg de afgelopen dagen een paar keer de opmerking dat ik straalde! Of dat nou komt door de inhoud van de sapjes, het niet eten of het feit dat ik trots ben op mezelf dat ik de detox deed? Who knows, maar dat maakt dan ook eigenlijk niet uit 🙂

  1. FullSizeRender 6

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *